Senioren doen een beroep op zorg voor elkaar

Vanaf 2015 grote veranderingen in de zorg

De komende jaren gaat er veel veranderen in de zorg. Nu regelt het Rijk de zorg, maar vanaf 2015 wordt dit de verantwoordelijkheid van de gemeente. Deze krijgen veel minder geld dan het Rijk nu uitgeeft. De maatregel van het Rijk is bedoeld om de zorg betaalbaar te houden. Het bestaande aanbod van hulp, ondersteuning en zorg gaat dus veranderen. Dit raakt de senioren, chronisch zieken, gehandicapten.Er wordt straks een groot beroep op de mensen zelf en hun omgeving gedaan, er komt dus zorg voor elkaar. Vaak kunnen senioren wel een handje extra gebruiken, zij zijn gebaat met zorg voor elkaar. Een klusje in huis of tuin, hulp met de boodschappen of vervoer, samen een gezellig uitje maken.

Zorg voor elkaar voor senioren die thuisondersteuning nodig hebben

Zorg voor elkaar houdt in dat senioren gemakkelijk in contact komen met mensen uit de buurt die hun leven kunnen verlichten. Of familieleden die zorg voor elkaar zoeken voor een familielid die al dan niet zorgbehoevend is. De website thuiszorgvinden.nl zorgt ervoor dat de zorg voor elkaar op een gemakkelijke manier voor iedereen die (tijdelijk) thuisondersteuning nodig heeft, zoals, gezelschap houden, een wandelingetje maken, verzorgende of huishoudelijke taken etc, de juiste hulpaanbieder vindt. Deze zorg voor elkaar kan gevonden worden bij thuiszorgvinden.nl tegen een tarief die de senior wil en kan betalen. Het gaat er niet om iemand gratis te laten werken!

De website ondersteunt de zorg voor elkaar, men kan denken aan:

  • Schoonmaak en huishouding
  • Gezelschap houden
  • Diensten aan huis
  • Onderhoud aan huis
  • Vervoer en begeleiding
  • Verpleging en medische zorg

De website wil de zorg voor elkaar betaalbaar maken, door geen tussenkomst van dure zorgkantoren. Deze website is bedoeld om zelfstandig verbindingen te leggen tussen hulpbehoevenden en hulpaanbieders, op zoek naar de perfecte match. In een oogopslag worden alle zorg voor elkaar overzichtelijk aangeboden. De website thuiszorgvinden.nl helpt de zorg voor elkaar om de ideale hulp met specifieke wensen te kunnen vinden, altijd dicht bij huis.