Sociaal isolement ouderen leidt tot kortere levensverwachting

Sociaal isolement ouderen vaak onzichtbaar

Een langdurige sociale relatie waarin sprake is van enige vorm van wederkerigheid draagt eraan bij dat mensen lekker in hun vel zitten. Het is uit verschillende onderzoeken gebleken dat sociale isolement ouderen leidt tot een kortere levensverwachting. Wetenschappers deden onderzoek naar de relatie tussen de sociaal isolement ouderen en eenzaamheid ouderen op de levensverwachting. Dat beide factoren samen een negatieve invloed hadden was al bekend. Nieuw is dat sociale isolement ouderen onafhankelijk van de eenzaamheid de levensverwachting tempert.

Bij ouderen die op straat en in openbare gelegenheden elke toenadering afwijzen en zich nauwelijks buiten laten zien, bevinden zich in een sociaal isolement ouderen. Het oogt geruststellender als een oudere op straat en in de winkel makkelijk een praatje met voorbijgangers aanknoopt. Toch kan het iemand zijn die enkel oppervlakkige contacten onderhoudt en in werkelijkheid erg eenzaam is. Sociaal isolement ouderen valt alleen minder snel op.

Het ontbreekt nogal eens een ondersteunend netwerk van familie, vrienden of bekenden die in de directe omgeving wonen. Sociaal isolement ouderen komt onder senioren veel voor.

Gemakkelijker in contact komen met de buurt voor sociale isolement ouderen

Het ontbrekende netwerk is een reden om dan ook steeds meer in een sociaal isolement ouderen te geraken. De website thuiszorgvinden.nl helpt de ouderen om een minder eenzaam leven te leiden. Voor aanvullende wensen ondersteunt deze website het sociaal isolement ouderen’. U kan dan denken aan:

  • het verminderen van eenzaamheid.
  • samen dingen ondernemen, samen met een hulpverlener op stap.
  • extra hulp bij het ondersteunen van lichamelijke klachten of geheugenproblemen als uw mantelzorger tijd voor zichzelf nodig heeft.
  • bij behoefte aan steun of gezelligheid.
  • bij angst om alleen de straat op te gaan, of veel alleen thuis te zitten.

De website thuiszorgvinden.nl biedt het sociaal isolement ouderen de mogelijkheid om gemakkelijk in contact te komen met mensen uit de buurt die hun leven kunnen verlichten. Of familieleden die seniorenhulp zoeken voor een familielid die al dan niet eenzaam is. De website thuiszorgvinden.nl zorgt ervoor dat het sociaal isolement ouderen’ op een gemakkelijke manier voor iedereen die (tijdelijk) hulp nodig heeft, de juiste hulpaanbieder kan vinden. Deze hulp kan gevonden worden tegen een tarief die de senior wil en kan betalen. Het gaat er niet om iemand gratis te laten werken!